7 karrier tipp legendás szupermodellektől

Forrás: Modellügynökség | 2015 március 9.

Modelljeink rendszeresen adnak tanácsokat kezdőknek és a szakmához szükséges belső tulajdonságokra is rávilágítottunk már. Gondoltuk, még meggyőzőbb, hogyha olyan legendák szájából is hallasz ösztönző tanácsokat, akik több évtizede a csúcson vannak, ráadásul a modellkedés mellett az élet más területein is sikeres nőnek számítanak. Ezért most következzen hét ikon karrier tanácsa, személyes tapasztalataikon keresztül:

szupermodell-karrier-tipp-cosmopolitan

Cindy Crawford: „16 évesen fedeztek fel, és már fiatalon megígértem magamnak, hogy mindig vigyázni fogok magamra. Tudtam, hogy oda kell figyelnem a testemre és kinézetemre, amiért mindent meg is tettem. Fontos, hogy olyannal foglalkozz, amit szenvedélyből csinálsz és nem sajnálsz áldozatokat hozni érte. Ugyanilyen fontos, hogy mindig maradjon egy kis időd magadra is.”

cindy-crawford-szupermodell-karrier-tipp-cosmopolitan

Gisele Bündchen: „20 év után is rajongok a munkámért és mindig minimum 100%-os teljesítményt nyújtok. Az emberek bíznak bennem, ezért sosem tettem meg velük azt, hogy például elkéstem egy munkáról, mert mindenkit tisztelek. Egy tízezer lakosú kis faluból sikerült kitörnöm a modellkedésnek köszönhetően, ami rengeteg áldozattal járt, de a mai napig hálás vagyok ezért a lehetőségért.”

gisele-bündchen-szupermodell-karrier-tipp-cosmopolitan

Iman: „Azt hiszem, különösen jellemző a nőkre, hogy a tükörbe nézve csak a rossz tulajdonságaikat veszik észre. Hinned kell magadban és abban, amit csinálsz, úgyhogy mindig fókuszálj arra, amit el szeretnél érni. Ami még nagyon fontos: ne félj segítséget kérni másoktól.”

iman-szupermodell-karrier-tipp-cosmopolitan

Christy Turlington: „A fiatal énemnek azt tanácsolnám, hogy ne vegye körül magát olyanokkal, akik csak visszatartják, mert ennél sokkal többet ér. A karrierem kezdetén egy nagyon rossz kapcsolatban voltam, de azóta már megtanultam, hogy csak olyan emberekre van szükségem, akik inspirálnak és akiktől tanulhatok.”

christy-turlington-szupermodell-karrier-tipp-cosmopolitan

Linda Evangelista: „El kell tudni fogadni, hogy nem mindig működhet a kémia a fotóssal és a beauty-csapattal. Nem mindenki kerülhet címlapra, volt olyan időszak, hogy több angol magazin címlapjáról is lecsúsztam. Erről senki sem tehet, de legközelebb még jobbnak kell lenned. Eredetileg 3 évig tartó karriert jósoltak nekem, úgyhogy sosem fogom feladni.”

linda-evangelista-szupermodell-karrier-tipp-cosmopolitan

Heidi Klum: „Legyél mindig erős, bátor, pontos és tisztelettudó. Amikor stresszes vagyok, nem a negatív gondolatokra fókuszálok, hanem arra, hogy mire vagyok képes. Nem félek az új dolgoktól és a kudarctól sem, és nem esik nehezemre még több munkát fektetni abba, amit igazán akarok. Sajnos azt vettem észre, hogy nagyon kevés olyan modell van, aki tényleg értékeli, hogy mekkora lehetőség áll előtte.”

heidi-klum-szupermodell-karrier-tipp-cosmopolitan

Naomi Campbell: „Minden kezdő modellnek és mindenki másnak is tisztában kell lennie azzal, hogy ez egy kemény munka. Már rég nem elég egy csinos kis arc, manapság a modellek kiemelkedő személyisége a mérvadó. Minél sikeresebb az ember, annál több áskálódással és rossz indulattal találkozik, én ilyenkor egyszerűen nem figyelek rájuk, és csak mosolygok.”

naomi campbell-szupermodell-karrier-tipp-cosmopolitan

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?