15 érdekesség szupermodellekről

Forrás: Modellügynökség | 2015 március 6.

A Kate Moss-szal népszerűsítő AnOther magazin olyan érdekes cikkel jött elő, hogy egyszerűen nem bírtuk ki, hogy ne osszuk meg veled! Ezekkel a hihetetlen tényekkel eddig még tutira nem voltál képben a világ legnagyobb szupermodelljeit illetően! Vajon ki az, akit kitiltottak a Disney Worldből, ki az, akinek az apukája a német ellenállás oszlopos tagja volt, és ki az, akinek fotója még postai bélyegekre is felkerült?

szupermodell-titok-érdekes-infó-modellügynökség-cosmopolitan

1.  Jean Shrimpton, a ’60-as évek szupermodellje 19 éves koráig még soha életében nem ült repülőgépen. Első utazásának apropója pedig egy 1962-es Vogue címlap volt, New Yorkban.

szupermodell-titok-érdekes-infó-modellügynökség-cosmopolitan

2.  1967-ben a Vogue magazin még azt írta a legendás Twiggyről, hogy bár nagyon aranyos természetű lány, nem elég szofisztikált. Nincsen önálló véleménye és nem elég, hogy akcentussal beszél, még lexikális tudásban sem erősködik.

3.  Peggy Moffitt  nem csak különleges karakterével lógott ki a ’60-as évek legjobb modelljeinek sorából, hanem azzal is, hogy egyáltalán nem átlagosan fogta fel a modellkedést is. Minden divatbemutatót performanszként élt meg, mint egy igazi színésznő. Utálta azokat a lányokat, akik minden egyes show-n ugyanúgy néztek ki, ezért kitalált egy saját pantomimszerű járást.

szupermodell-titok-érdekes-infó-modellügynökség-cosmopolitan

4.  A most 37 éves és 183 centi magas Erin O’Connor az egyetlen élő ember, akinek divatfotóját hivatalos postai bélyegre nyomták. A képet egyébként Nick Knight készítette, a bélyegek pedig 2001-ben kerültek forgalomba.

szupermodell-titok-érdekes-infó-modellügynökség-cosmopolitan

5. Veruschka, azaz Veruschka von Lehndroff a Nagyításban kiejtett két szavával kezdődő karrierjét biztosan nem kell bemutatnunk. És az is biztos, hogy eddig nem tudtad, hogy apukáját 1944-ben kivégezték, mivel részt vett az Adolf Hitler elleni merényletben.

6.  1966-ban Donyale Luna első színes bőrű modellként  kerülhetett a Vogue címlapjára.  Azt viszont kevesen tudják róla, hogy imádott szórakozni az emberekkel. Olyanokkal hülyéskedett, hogy a Holdról jött, hogy naponta 3 kiló húst eszik, és hogy adoptálták, mert a szülei autóbalesetben elhunytak.

szupermodell-titok-érdekes-infó-modellügynökség-cosmopolitan

7.  Grace Jones: világhírű modell és diszkókirálynő, akit egy életre kitiltották a floridai Disney Worldből. Erre azért került sor, mert az egyik élő fellépésén a melleit mutogatta a látogatók előtt.

8.  Iman, a szomáliai szupermodell és színésznő  1990-ben találkozott férjével, David Bowie-val, meglepő módon egy vak randin. Később pedig a párizsi Új Híd  alatt történt a lánykérés. A pár azóta is fülig szerelmes egymásba, már kislányuk is 15 éves lesz idén. Még egy kis különlegesség: Bowie-nak keskenyebb a csípője, ezért Iman nem tudja kölcsönvenni a gatyáit.

szupermodell-titok-érdekes-infó-modellügynökség-cosmopolitan

9.  Marisa Berenson, a világ egykori legjobban fizetett modellje volt, sőt  Yves Saint Laurent szerint egyenesen az 1970-es évek nőideálját testesítette meg. Azt tudtuk, hogy az amerikai Vogue legendás főszerkesztője, Diana Vreeland kedvence volt, de azt eddig nem is sejtettük, hogy Salvador Dalí is rajongott érte. 13 évesen meglátogatta Spanyolországban, ahol egyből le is akarta festeni meztelenül.

szupermodell-titok-érdekes-infó-modellügynökség-cosmopolitan

10. Egyik kedvenc divatikonunk, Christy Turlington a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum 120 babájának kölcsönözte vonásait. Legyen az női, férfi, vagy gyerek, mindegyik baba Christy arcmását viseli. Az őrült ötlet még 2002-ben pattant ki Ralph Rucci fejéből.

11.  Az 1970-es évek egyik legsikeresebb modellje, Janice Dickinson anno szebb mellekre vágyott és meg is kapta. Szilikonok formájában, Sylvester Stallonetól, ingyen.

szupermodell-titok-érdekes-infó-modellügynökség-cosmopolitan

12. Naomi Campbell 1994-ben kiadott egy zenei albumot Baby Woman címmel, ami akkora bukás volt, hogy csupán 175 darab kelt el belőle az első két hétben. Bár a legnépszerűbb dal az angol slágerlisták 75. helyét sem érte el,  Japánban egy millió példány végül eladásra került.

szupermodell-titok-érdekes-infó-modellügynökség-cosmopolitan

13. Kristen McMenamy mára már a legismertebb androgün modell, ám a kezdetek kezdetén a New York-i Ford modellügynökség alapítója kijelentette, hogy kizárólag akkor lehet belőle modell, ha plasztikáztat arcán. Kristen meg volt győződve arról, hogy ez a szokatlan karakter is bejön majd a fotósoknak, úgyhogy tovább próbálkozott. Később, 1993-ban levágatta és befestette haját, leborotválta szemöldökeit és egy csapásra Karl Lagerfeld és Peter Lindbergh múzsája lett.

szupermodell-titok-érdekes-infó-modellügynökség-cosmopolitan

14.  Nem elég, hogy Jamie Bochert modellkarriere 2002 óta töretlen, még Patti Smith előzenekaraként is felléphetett egyszer Párizsban. Énekelni, zongorázni és gitározni is tud, bandájának neve pedig Frances Wolf, melynek tagja jegyese, a filmszínész Michael Pitt is.

15. Kate Moss mindössze kétszer kóstolt bele a színészkedésbe. Elsőre az Angolkák című vígjátéksorozatban alakította az egyik karakter húgát, akit egy zacskó csipszért bárki megkaphatott.  A második próbálkozásnál pedig még ennél is kisebb szerepet kapott a Fekete Vipera: Oda-vissza című vígjátékban.

szupermodell-titok-érdekes-infó-modellügynökség-cosmopolitan

Kitalálni sem tudtunk volna jobb sztorikat! Te melyiken lepődtél meg legjobban?

 1. Horvát Lili
  on

  Sziasztok 🙂 Két kérdés. A szeplő hátrány a modellkedéshez?
  És, ha esetleg nem tudjátok, hogy miről írjatok akkor írhatnátok egy cikket arról, hogy milyen egy modell első útja külföldre (mondjuk Ázsiába), ahova egyedül megy, vagy, tanácsokat adhatnátok vagy, hogy a modellek mesélik el az élményeiket az első útról, csak mert Anyukám ettől tart a legjobban a modellkedésben. Ezt nagyon megköszönném 🙂
  Előre is köszi 🙂
  Lili

  • birtab
   on

   Kedves Lili! A szeplő egyáltalán nem hátrány a modellkedés szempontjából.
   Kövesd blogunkat és minél több élményt fogsz találni modelljeink első külföldi útjáról, legutóbb Dorina, Nikolett és Timea számolt be a témáról. Anyukád megnyugtatására pedig kiemelnénk, hogy indítottunk egy “Modellkedés szülői szemmel” című rovatot, ahol szintén hasznos infókat olvashattok majd.

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?