GYIK, avagy gyakran ismételt kérdések – 2. rész

Forrás: Modellügynökség | 2015 február 28.

Rengeteg érdeklődő e-mailt és telefonhívást kapunk nap mint nap és szerencsére egyre több kommentet is tőletek. Az első adag után nézzük csak a Modellügynökség további gyakran ismételt kérdéseit!

modellkedés-modellügynökség-gyakori-kérdések-cosmopolitan

1. Nem gond, ha pattanásos a bőröm?
Egyáltalán nem kizáró ok a jelentkezőknél, mert előfordul serdülő korban, esetleg stressz hatására, vagy ha túl sokat eszel pl. csokit, zsíros ételeket és magvakat. Ez egy teljesen orvosolható probléma. Azt szoktuk javasolni, hogy a megtisztított bőrt a problémás helyeken kenegesd nyers aloe verával. Ha az otthoni praktikák nem használnak, akkor 2 megoldás van. Az első, hogy Magyarország egyik legjobb kozmetikusa dolgozik a háttércsapatunkban: Gera Panni a Next Premiumnál. Komolyabb esetben második opció, hogy bőrgyógyásznál fel tudsz íratni Duac gélt, ami leszárítja a pattanásokat. Ha ez sem szünteti meg, további konzultációra lesz szükség a bőrgyógyásszal.

modellkedés-modellügynökség-gyakori-kérdések-cosmopolitan

2. Mennyire számít, hogy mekkora a mellem és a popsim?
A köztudatban élő szépségideállal szemben a modelleknél egyáltalán nem probléma, ha pici a cici. Sőt, még inkább előny is, hiszen jobban rájuk férnek majd a tervezők ruhái. A modelleknek pl. tilos szivacsos, push-up és/vagy szilikonpántos melltartókat hordaniuk. Ez a méret nem egy elsődleges szempont, ellentétben a popsi méretével, mert a csípőt célszerű 90-92 cm közt tartani.

modellkedés-modellügynökség-gyakori-kérdések-cosmopolitan

3. Milyen munkákra számíthatok modellként?
Első lépésben tesztfotózásokra, hogy felépüljön a modellkönyved. Utána következhetnek magazinok, kampányok, divatbemutatók, lookbookok, katalógusok, reklámok először Magyarországon, majd ha kellő tapasztalatot szereztél és elég felkészült vagy, ugyanez külföldön sokkal szélesebb körben. Ezekre majdnem minden esetben castingokkal tudsz bekerülni, ahogyan magukhoz a külföldi ügynökségekhez is.

modellkedés-modellügynökség-gyakori-kérdések-cosmopolitan

4. Mi a helyzet a szőrtelenítéssel, akadályt jelent, ha mondjuk szőrös a hasam?
Nagyon fontos, hogy a szemöldököt például szigorúan tilos szedni, a test többi részére pedig nem érdemes borotvát használni, mert attól csak még jobban megerősödik a szőrzet. Profi kozmetikushoz érdemes járni gyantáztatni, mert szőrösen nem illik megjelenni a kliensek előtt. Ez nem azt jelenti, hogy ha fél millivel hosszabb a hasadon a szőr, vagy nem csupasz a karod, már ki is estél a válogatásról. Ha nagyon zavar és már unod a gyantázgatást, kezdj a profi végleges szőrtelenítő eljárások után kutatni és megoldódik a probléma.

5. 172 cm alatt nincs esélye a jelentkezőknek?
Ez sok mindentől függhet, mert ha 14 évesen vagy 171 cm, akkor még van rá esély, hogy 17 éves korodra elérd az ideális 177-et. Viszont ha már 17-18 vagy, nem fogsz nőni és sajnos nem leszel alkalmas kifutós munkákra. Az alacsony modellek egyre nehezebben boldogulnak a szakmában, mi pedig kizárólag a legjobbakat szeretnénk felvenni. Emellett nagyon fontos a testarány is. Persze vannak kivételek, mint Barabás Henriettünk, aki alacsony termete ellenére is világsikereket ér el.

modellkedés-modellügynökség-gyakori-kérdések-cosmopolitan

6. Miért Ázsiába utaznak először a modellek?
Ennek nagyon egyszerű az oka: Európában túl nagy a verseny egy kezdőnek, New Yorkról már nem is beszélve. Plusz 14-17 éves lányokról van szó, úgyhogy mindenkit a legnagyobb biztonságban szeretnénk tudni a világ másik felén is, amikor először járnak idegen helyen. Első körben általában Tokióba utaznak, ahol kocsival furikázzák őket mindenhova. Utána jöhet Szingapúr, ahol szintén úgy vigyáznak rájuk, mint a hímes tojásra. Amíg ott ötvenen vannak egy castingon, Párizsban már százötvenen, szóval senkit nem szeretnénk bedobni a mély vízbe. Mindennek eljön a maga ideje!

7. Fiúk is jelentkezhetnek az ügynökséghez modellnek?
Nagyon sok levelet kapunk ilyen témában, úgyhogy szeretnénk leszögezni: az Attractive kizárólag profi, női divatmodellekkel foglalkozik és nem is tervezzük, hogy ezen a jövőben változtatni szeretnénk.

modellkedés-modellügynökség-gyakori-kérdések-cosmopolitan

Reméljük hasznos infókkal láttunk el, és továbbra is szeretettel várjuk megválaszolatlan kérdéseidet komment formájában!

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?