Japán szerelmese: Sara

Forrás: Modellügynökség | 2015 február 19.

Képzeld, egyik legnagyobb világutazónk, Sara már ötödik alkalommal tért vissza Japánba! Most először dolgozik Oszakában és amikor csak tud, kedvenc kultúrájának csodájára jár. Következzen Sara szerelmi vallomása a világ másik feléről, festői fotókkal tűzdelve:

„Japánban 2010-ben voltam először. Ami nagyon megfogott első alkalommal, az az emberek becsületessége, udvariassága és szerénysége. Sehol a világon a későbbiekben sem találkoztam ilyen kultúrával. Emiatt is tiszta és rendezett a város. Ahhoz képest, hogy milyen sokan élnek itt, Tokióban minden olyan rendezettnek tűnik, és mindennek megvan a saját rendszere. Az egész hihetetlen.

Modell szemmel az egész napunkat a sötétített üvegű kocsiban töltjük reggel 10 órától este 10-11-ig. Napi 15-20 casting Tokió bármely pontján, de van amikor elmegyünk Yokohamába is. Ennél jobban nem lehet megismerni a várost, hála ennek az „életstílusnak”. Mikor odaérünk egy castingra, akkor általában már ott állnak a többi ügynökség kisbuszai benne 7-10 modellel. Aztán amikor ránk kerül a sor, fel a magassarkút és eltotyogunk a válogatásra kezünkben a portfólióval. Sminket nem viselünk egyáltalán, hajunk pedig frissen mosott. Általában kislányosan, rövid szoknyában kell öltöznünk. Válogatás japánul megy, a manager ott áll és beszél rólunk, ha jól sikerült, akkor átöltözünk az adott ruhába és lefotóznak, ha nemm akkor visszabattyogunk a buszba és várunk a többiekre.

Munkára meg általában korán szoktunk kelni, reggel 4-5 órakor (volt már hogy 3:15-kor kellett elhagynom a lakást) és mert Tokiótól nincsenek annyira messze a jó helyszínek, egy-egy fotózás alkalmával eljuthatunk sokszor az óceán partra vagy épp a Fuji-hoz is. Először másfél hónapot voltam ott. Nagyon tetszett és visszavágytam. Onnantól kezdve évente járok vissza, jelenleg az ötödik alkalmamnál tartok. Nagyon szerencsésnek érzem magam!  Összesen 11 hónapot töltöttem eddig Japánban. Nem csak a kedvenc országom, de a leggyakrabban látogatott is.

Imádok enni, hát még a japán ételeket. Aki nem szereti a halat vagy a rizst, az nagy bajban lesz Japánban. Természetesen mindenhol van sushi, de van sashimi (nyers hal rizs nélkül) és levesek hal-tengeri herkentyűkből, bundában sült garnélarákok (tempura), rizsgombóc (onigiri) stb. Persze van Ramen is (leves tésztával, hússal) meg curry ( a japánok imádják az indiai curryt). Igazi gasztrokánaánban lehet része az embernek. Emellett azért az elnyugatiasodás is feltűnő, nagyon sok francia kávézó van, illetve éttermek európai konyhával.

Jelenleg Oszakában dolgozom, eddig mindig Tokióban voltam, úgyhogy ez az első alkalmam itt. Nagyon tetszik, mert sokkal nyugisabb és viccesebbek, lazábbak az emberek. Illetve közel van Kiotóhoz, röpke félóra alatt el lehet oda jutni. Úgy érzem, végre van időm felfedezni Japánt. Tervezem Hirosimát, Narat, Nagoyat, Wakayamat, és még párszor Kiotót.

Japánt nem lehet felfedezni teljesen, akárki eljut ide, úgy kell élnie, mintha ez lenne az utolsó alkalma. Én is mindig így tettem, ezért szeretem annyira Japánt, hogy „I <3 Nippon” kitűzővel is járom a világot. Ennyi idő után valamennyire már beszélem a nyelvet és későbbiekben is ezzel szeretnék foglalkozni.”

Sara következő állomása Ausztrália lesz, úgyhogy a meseszép havas képeket majd napfényes beszámoló váltja fel! Neked mi a véleményed a japán kultúrától?

  1. Fény Károly
    on

    Wow! klassz leírás! üzenj légyszi, ha lesz újabb útiélményed vagy akármi-bármi! Köszi! Károly
    karolyfeny@yahoo.com

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?