GYIK, avagy gyakran ismételt kérdések

Forrás: Modellügynökség | 2015 január 28.

Rengeteg érdeklődő e-mailt és telefonhívást kapunk nap mint nap és szerencsére egyre több kommentet is. Nézzük csak, mik a Modellügynökség gyakran ismételt kérdései!

modellkedés-modellügynökség-kérdések-cosmopolitan

1. Akkor is jelentkezhetek, ha még nincsen porfólióm?

Természetesen! Sőt, nem szeretnénk, ha feleslegesen kidobnál 100 ezreket az ablakon, úgynevezett profi portfólióra, aminek úgy sem veszed hasznát. A szétretusált fotók helyett natúr képeket várunk a jelentkezés adatlaphoz csatolva, amiken smink nélkül, frissen mosott hajjal a legtermészetesebb formádban láthatunk. Ezeket akár egy okostelefonnal is lőheted otthon!

modellkedés-kérdések-modellügynökség-cosmopolitan

2. Mi az ideális magasság?

Ügynökségünknél 172 cm az alsó magassághatár, a felső pedig 182 cm. A legtökéletesebb a 177-178 lenne, de ha 14 évesen még csak 171 cm vagy, hamar kideríthető a várható magasságod csontméréssel. Ezt a sportolóknak fejlesztették ki, de nagyon sokat segít a mi szakmánkban is. Ha komolyan gondolod a modellkedést, érdemes ennek utánajárni és a jelentkezéshez csatolni a kiszámolt adatokat.

3. Hány kiló a megengedett?

Nem kilóban mérjük a lányokat, soha nem is volt mérleg az irodánkban. Nekünk a centik a fontosak, azok közül is a csípőméret. Ez centiben meghatározva akkor a legjobb, ha 90-92, de profi tippekkel tudunk ellátni ha esetleg fogynod, vagy híznod kell egy kicsit.

modellkedés-kérdések-modellügynökség-cosmopolitan

4. Fogszabályzóval el lehet kezdeni a modellkedést?

A modellkedés egy hosszú, kemény munkával járó folyamat, ezért pluszpontnak számít, ha már idejében elkezdesz tenni a gyönyörű, egészséges fogaidért! Ha úgy látjuk, hogy rád férne egy kis korrigálás, fogtündérünkhöz, a korábban nálunk modellkedő Dr. Bukna Ildikóhoz fogunk elküldeni, hogy nézzen rá. Ő tökéletesen látja, miként lehet alakítani a fiatal lányok fogsorát rövid idő alatt. Egyébként több modell is dolgozik nálunk, akiknek esti, állandó vagy láthatatlan fogszabija van. A lényeg: gondoskodj róla, hogy profi fogorvos tegye fel, mert nem szerencsés, ha 3 évig kell várnod a végeredényre!

5. Melyik nyelvet és milyen szinten kell leginkább beszélni?

Örülünk, ha valaki olyan ügyes, hogy több nyelvet sajátít el. Van, aki perfekt francia, olyan is, aki japánul, németül, franciául vagy olaszul beszél, de a legeslegfontosabb az angol nyelv. Angolul bárhol megérteted magad a világon, és bizony erre szükség is lesz, ha castingokra jársz vagy külföldön dolgozol. Nem baj, ha csak alapszinten beszéled, hiszen idővel egyre több tudás fog rád ragadni, ha elkötelezett vagy.

modellkedés-kérdések-modellügynökség-cosmopolitan

6. Hány éves kortól lehet jelentkezni modellnek?

13-14 éves kortól lehet jelentkezni. Ez persze nem azt jelenti, hogy a 13. szülinapodon már kiküldünk Párizsba!  Van, akit sokáig csak követünk, hogy miként változik és fejlődik, a többieknek pedig apró falatokban adjuk át a tudást, ami szükséges a modellkedéshez.

7. Mennyi időt vesznek el a fotózások az iskolától?

Az érettségig nálunk első számú helyen áll az iskola. Megpróbálunk minél kevesebb időt elvenni az iskolai elfoglaltságoktól és főleg hétvégére szervezni a fotózásokat, így kezdetben szinte észre sem vehető az életükben bekövetkezett változás. Például ilyenkor a lányok még csak a nyári szünetben utaznak. Ahogy már írtuk, mindig falatnyi lépésekkel haladunk a siker felé! Persze érettségi után sem kell elhanyagolni a tanulást, csak ilyenkor már lehet kicsit lassítani a tempón. Modelljeink közt több orvostanhallgató is van, sőt meteorológus, kriminálpszichológus, építész is, Adamik Luca pedig a MOME kiváló tanulója.

modellkedés-kérdések-modellügynökség-cosmopolitan

8. Hány év után és milyen korban küldenek ki külföldre modelleket?

Ezek a szabályok nincsenek kőbe vésve, attól függ, hogy ki mennyire érett személyiség és hogyan teljesít. Minimum egy év, amire valaki annyi tapasztalatot szerez itthon, hogy már külföldön is boldogul, de az biztos hogy kezdőként senkit nem lökünk bele a mély vízbe. Tulajdonképpen már 14 éves koruktól utazhatnak Ázsiába (Európában túlságosan nagy a verseny egy kezdőnek), de ennek szigorú feltételei vannak.

9. Milyen költségekkel jár a modellkedés?

Az egyetlen költség, amivel számolnod kell, az a vonetjegy, ha vidékről jössz fel hozzánk Budapestre. Ezen kívül, ha bárki tanfolyamért, portfólióért, szerződésért vagy általában véve a modellkedésért pénzt kér, az bizony nem profi és csak át akar verni. Ide kattintva megtudod, hogy hogyan tudod kiszűrni a csalókat!

10. Miért kell éheztetni a modelleket?

Nem tudunk elmenni a sok negatív és sértő komment mellett, miszerint a modellek nem esznek semmit. Még egyszer: az, hogy valaki egészségesen étkezik és rendszeresen mozog, NEM egyenlő azzal, hogy koplal. Ha kenyeren és vízen élnének, annyi energiájuk sem lenne, hogy végigmenjenek a kifutón egyszer. Plusz vannak olyanok is, akik úgy születettek, hogy akármit esznek, egy dekát sem képesek hízni. Senkit nem szeretnénk rábeszélni arra, hogy fogyjon, csupán arra hívjuk fel a figyelmet, hogy tudatos táplálkozással és az orvosok által is ajánlott napi edzéssel rengeteg betegséget lehet megelőzni.

modellkedés-kérdések-modellügynökség-cosmopolitan

Reméljük hasznos infókkal láttunk el, és továbbra is szeretettel várjuk megválaszolatlan kérdéseidet komment formájában!

 1. Bárczi Brigitta
  on

  Sziasztok!
  A fenti cikkeben azt olvastam,hogy az alaó magassághatár 172cm!ez azt jelenti, hogy ha alacsonyabb vagyok ettől akkor nem lehetek modell?
  Vàlaszotok előre is köszönöm
  Szép napot: Brigitta

  • birtab
   on

   Kedves Brigitta! Attól függ, hogy hány éves vagy. Ha mondjuk 14 évesen vagy 170 cm, akkor csontméréssel kideríthető, hogy hány centi van még benned. Viszont ha 17-18 évesen vagy 170 cm, akkor sajnos már nem fogsz nőni és nem leszel alkalmas kifutós munkákra. Mindenesetre egy próbát megér, hiszen vannak kivételek, mint például Barabás Henriett, aki a magassága ellenére óriási sikereket ér el. Várjuk jelentkezésedet a honlapunkon!

 2. on

  Sziasztok!
  Én még csak 166cm vagyok 14 évesen. Ez még változhat?
  Illetve érdeklődni szeretnék, hogy rövidebb hajjal is van esélyem ebben a szakmában?
  előre is köszi a választ !
  üdv.: Szimi

  • birtab
   on

   Kedves Szimi! Természetesen változhat, hiszen 18 éves korodig még növésben vagy! Látatlanban nem tudjuk, hogy pontosan mennyire rövidre gondolsz, de a jelentkezésben, vagy a modellkedés elkezdésében nem akadályoz. Viszont ha megnézed a weboldalunkat, az összes lánynak legalább vállig érő, természetes haja van, szóval ha komolyan gondolkozol ezen, azt tervezd be, hogy növeszteni kell majd egy kicsit!

 3. Arnódi Laura
  on

  Én szivesen lennék modell, 13 éves vagyok és 170 cm vékony alkatom van es a családtagjaim és a barátaim sokat mondták hogy alkalmas lennék erre. Talán igazuk van? Bizonytalan vagyok. A választ előre köszönöm!

 4. Polgár Lilla
  on

  A csípőre még híznom kell. Tudnának erre egy tippet?

  • birtab
   on

   Kedves Lilla! Mivel nem ismerjük az étkezési és mozgási szokásaidat, csak annyit tudunk javasolni, hogy növeld az ételadagokat. A 90 cm nincs kőbe vésve, pár centi eltérés nem a világ vége! Ha érdekel a modellkedés, küldd el jelentkezésedet hozzánk és ha alkalmasnak találunk, tudunk segíteni ebben is!

 5. Tóth Dominika
  on

  Helló! Nekem minden álmom, hogy modell legyek. Csak az a kérdés, hogy alkalmas vagyok-e a modellkedésre, mert most augusztusban leszek 13 éves és 157-160 cm vagyok. A választ előre is köszönöm szépen! Üdv.: Dominika

  • birtab
   on

   Kedves Dominika! Látatlanban sajnos nem tudjuk megmondani, hogy mennyire vagy alkalmas a modellkedésre, de bátran küldd el fényképes jelentkezésedet a weblapunkon keresztül!

 6. Gyöngyvér
  on

  Sziasztok!
  Tudtok mondani egy pàr jò es tisztesseges modellugynokseget rajtatok kivul?
  Elore is koszonom a vàlaszt!

  • birtab
   on

   Kedves Gyönygyvér! A következő, hozzánk hasonlóan profi és tisztességes hazai modellügynökségeket ajánljuk: Art Models, Face Model Management, Icon Model Management, Maverick Agency, The Diary Management, Visage Management.

 7. Petra
  on

  Sziasztok!
  Az nem gond modellkedésnél,ha van egy 9 centis műtéti seb a hátamon?

  • birtab
   on

   Kedves Petra! Látatlanban sajnos nem tudjuk megmondani, de alapvetően nem számít kizáró oknak a modellkedéshez.

 8. Gréti
  on

  Sziasztok!
  Az Iconnak mi az elérhetősége? Tdtok nekem mondani róla pár szót? (pl. elvárások…stb.)
  Előre is nagyon köszönöm! 🙂

  • birtab
   on

   Kedves Gréti! Az Iconnak jelenleg nincsen elérhető honlapja, ezért sajnos nem tudunk segíteni. Ha érdekel a modellkedés, látogass el a http://www.attractive.hu-ra!

 9. Lilla
  on

  Sziasztok!
  Tudtok gyakorlatokat ajánlani, amivel kisebbíteni lehet a csípőn? Diétám már van, viszont az edzéssel gondban vagyok. Videónak is örülnék.
  Előre is köszönöm! 🙂

  • birtab
   on

   Kedves Lilla! Párszor már említettük kedvenc személyi edzőnket, Tracy Andersont. Method című videójára tornáznak modelljeink, ezt ajánljuk, mert elképesztő eredményeket lehet vele elérni és YouTubeon is meg tudod nézni!

 10. Gréti
  on

  Sziasztok!
  Az nem gond ha úgy jelentkezek hogy a méreteim (derék, csípő) nem megfelelőek?
  Méreteim: 172 cm 84-66-95

  • birtab
   on

   Kedves Gréti! Ha nyúlánk testalkatod van, hosszúak a lábaid és úgy vagy 172 cm, hogy még nem töltötted be a 18. életévedet, mindenképpen azt javasoljuk, hogy jelentkezz hozzánk ezekkel a méretekkel is. Ha alkalmasnak találunk a beküldött képek alapján, segíteni fogunk lefaragni azt a pár centit.

 11. Andi
  on

  Sziasztok!
  Szerintetek elerem majd a 173-175 cm-t 1-2 ev altt ha most 15 eves vagyok 166 cm? 2 ev alatt 10 centit nottem es anyukam magas vekony alkatat orokoltem
  Koszi elore is
  Andi xx

  • birtab
   on

   Kedves Andi! A kommented második feléből kiindulva lehetséges, hogy eléred. Ha türelmetlen vagy a magasságoddal kapcsolatban, keress fel egy sportorvost, aki csontméréssel biztosat tud mondani neked!

 12. Panni
  on

  Sziasztok!
  Szeretnék kissebíteni a csípőmön és azt szeretném kérdezni,hogy a hullahopp karika segítségével tudok lefaragni belőle?
  Előre is köszönöm válaszotok!

  • birtab
   on

   Kedves Panni! Valószínűleg meglesz az eredménye annak is, ha komolyan és rendszeresen hullahoppozol. Mi Tracy Anderson Method videójára és a Victoria’s Secret modellek videó sorozatára esküszünk, ezekben testrészekre lebontott edzésformákat is találsz majd!

 13. Mária
  on

  Sziasztok:)
  Gyermekkori álmom az,hogy egyszer modellkedhessek. A barátaim,és a családom szerint alkalmas lennék rá,és több fényképész is javasolta már,hogy próbáljam meg. 15éves lány vagyok,és 184cm magas. Rengeteget elvett az önbizalmamból,hogy mindenhol 180-182cm körül mozog a felső határ. Arra lennék kiváncsi,hogy ilyen magassággal van-e még esélyem,vagy nézzek új cél után?
  Előre is köszönöm a választ. 🙂

  • birtab
   on

   Kedves Mária! Sajnos látatlanban nem tudjuk megmondani, hogy mennyi esélyed van ebben a szakmában, ezért azt javasoljuk, hogy mindenképpen küldd el fényképes jelentkezésedet a weblapunkon keresztül, hogy egyértelmű választ tudjunk adni.

 14. Eni
  on

  Sziasztok!
  Az lenne a kérdésem, hogy mellben elég széles vagyok, és ez mennyiben akadályoz ebben az egészben? Mert 14 éves koromhoz képest az átlag szélességet már biztos meghaladtam, csekély 87 centivel.
  Köszönöm a választ.

  • birtab
   on

   Kedves Eni! A mellméret nem a legfőbb szempont a modellkedésnél (persze addig, amíg rádférnek a ruhák), inkább a magasság és a csípő szélessége a mérvadó. Ha érdekel a modellkedés, várjuk jelentkezésedet a weboldalunkon keresztül, ami alapján biztos választ is tudunk adni arra, hogy alkalmas lennél-e modellnek.

 15. Anna
  on

  Kedves Attractive!

  Érdeklődni szeretnék hogy kellő adottsággal 25 évesen van-e lehetőség még modell karrier építésére vagy van-e korhatár, számít-e ez egyáltalán ha az adottság meg van? Régóta egyik legnagyobb álmom a modellkedés, viszont sajnos eddig a lehetőségeim és a körülmények miatt ez nem volt lehetséges. Előre is köszönöm a választ! Anna 🙂

  • birtab
   on

   Kedves Anna! A mi ügynökségünknél 21 év számít a felső korhatárnak, tehát egy kicsit kicsúsztál az időből. Viszont ha valóban úgy érzed, hogy kellő adottságaid vannak, akkor küldd el fényképes jelentkezésedet a weboldalunkon keresztül, ami alapján egyértelműen meg fogjuk tudni mondani, hogy alkalmas lennél-e még erre a pályára.

 16. Cintia
  on

  15 éves vagyok és 168 cm. Van esélyem a modell szakmához? Vagy nőnöm kell még? A méreteim meg vannak, örökletesen vékony testalkatom van, valamint a családomban mindenki 170 cm felett van (19 éves bátyám 190 cm).

  • admin
   on

   Kedves Cintia! Látatlanban nem tudjuk megmondani, hogy van-e esélyed a modellkedésre, de a jelenlegi magasságod valóban kevés ahhoz, hogy elkezd. Még van 3 éved amíg növésben vagy, viszont mi sajnos nem tudjuk előre megmondani, hogy hány cm lesz a végleges magasságod. Ezt csak egy sportorvos tudja megállapítani csontméréssel. Ha türelmetlen vagy, keress fel egy sportorvost és a kapott eredményt akár a jelentkezésedhez is be tudod írni.

 17. Klau
  on

  Sziasztok azt szeretnèm meg kèrdeni hogy 13 èves vagyok a haj vègemből 3 centi be van festve teknös kèkre minden adodsàgom meg van hogy modell legyek ez gondot okozna ?

  • admin
   on

   Kedves Klau! Nem okozna gondot, mert ha valóban el akarnál kezdeni modellkedni, azt a részt a hajadból mindenképpen le kellene vágni.

 18. Borbála
  on

  Sziasztok!
  Arra lennék kíváncsi, hogy van egy lány aki 19 éves, 173 cm és az arányai 87:58:90 van esélye a modellkedésre ? Ha van mennyi ideig tartana az míg külföldre kijusson? Kifutókra? Vagy ( most nagyot írok) Victoria’s Secret kifutóján szerepeni??
  Előre is köszönöm a választ

  • admin
   on

   Kedves Borbála! A méretek megfelelőek, viszont a kor és magasság arányával már van némi gond. Nem tudunk általánosítani, hogy mennyi ideig tartana, ugyanis ez minden modell esetében más. Attól is függ, hogy milyen a személyisége, mennyire veszi komolyan, de betanulásra mindenkinek szüksége van, ezért azt tanácsoljuk, hogy a lány minél előbb jelentkezzen modellnek, mert ki fog futni az időből és ilyen alacsonyan nem lesz könnyű dolga.

 19. Nikiiii
  on

  Sziasztok . Hol lehet pontosan jelentkezni hozzatok ?

  • admin
   on

   Kedves Niki! A http://www.attractive.hu weboldalon találsz meg minket és bal oldalt, a Become a model fülre kattintva várjuk a képes jelentkezésedet.

 20. Clau
  on

  Sziasztok!
  Sziasztok! Lehet, hogy furának tűnik a kérdésem, de kíváncsi lennék a véleményetekre. Évekkel ezelőtt volt egy műsor itt Magyarországon, a Topmodell leszek. Szerintetek mi lehet az oka annak, hogy aki megnyerte (Nagy Réka) nem futott be igazán nagy karriert? A többiekről pedig végképp semmit sem lehetett hallani a műsor óta. Nem voltak elég tehetségesek, vagy mi lehetett az oka ennek a “sikertelenségnek”? Vagy valójában sikeresek, csak a médiában nem szerepelnek? Köszi, ha válaszoltok 🙂

  • admin
   on

   Kedves Clau! A műsort nem néztük, ezért nem tudunk véleményt írni az általad említett lányokról. Valószínűleg az lehetett a probléma, hogy inkább a magyar közönségnek, mintsem a modellszakmának akartak megfelelni a szerkesztők. Például Tyra Banks műsorának rengeteg évadából is csupán 2-3 modellnek sikerült befutnia. Attól, mert abban a mezőnyben van egy legjobb, az nem jelenti azt, hogy lelkileg és testileg is megfelel majd a valódi divatszakmában.

 21. Szticu
  on

  Kedves Attractive!

  Miért mondja mindenki azt, hogy csak akkor lehet befutni a modellvilágban, ha gyerekként csöppen bele valaki? És hogy 20 éves kor után teljesen felesleges ebbe belevágni….. most olvastam, hogy pl. Kelly Robrach (leo dicaprio exe, aki most Baywatch filmbe kapott szerepet) kb. 2 hónapnyi modellkedés után (!!!) kapott felkérést a Sport Illustrated magazinba…. ezért Palvin Barbinak 10 évet kellett eltöltenie a modellvilágban, hogy most 22 évesen szerepelhessen…… akkor igazából nincs kőbe vésve, hogy 20 éves kor felett nem lehet valaki sikeres modell…
  És amugy az ilyen gyorsan befutott (NEM celeb) modellekre nem szoktak féltékenyek lenni azok, akik már 10 éve ebben a szakmában mozognak?

  • Clau
   on

   Arra nem gondolsz, hogy pontosan azért futott be, mert Leo barátnője volt? Elég jövedelmező “állás”, Gisele Bündchen nevét is Leo mellett ismerte meg a világ, máskülönben biztos nem lenne most a világ legjobban kereső modellje…Vagy Bar Refaeli, Toni Garrn, akikről addig senki sem hallott.

  • admin
   on

   Kedves Szticu! Azért szoktuk ezt mondani, mert évekbe telik, mire valaki beletanul a modellkedésbe, elég tapasztalatot szerez itton és kellőképpen felépül a könyve, hogy utána Ázsiában készüljön fel az európai, később pedig a New York-i piacra. Mindezt érdemes minél fiatalabb korban elkezdeni, már csak azért is, mert egy 18 éves lánynak már nehezebb változtatni a dolgokhoz való hozzáállásán. Nem arról van szó, hogy 20 éves kor felett nem lehetnek sikeresek a modellek, igazából az lesz az a kor, amikor már teljes idős modellként tudnak a karrierükre koncentrálni, ha időben elkezdik. Még egy indok: a divatházak mindig a legfrissebb, fiatal arcokat akarják megszerezni maguknak exkluzívként és azért azt se felejtsük el, hogy nem Amerikában élünk.
   Áttérve a dolog másik oldalára, mi nem sorozatszerepekre neveljük ki a modelljeinket és a Sports Illustrated sem arról híres, hogy egy Vogue szintű high fashion divatlap lenne. Lehet, hogy Kelly 2 hónap alatt hirtelen valaki lett, de azóta egy kampányt, vagy mérvadó címlapot sem sikerült összehoznia. Mi azt szeretnénk, ha a modelljeinkről az elért sikereik miatt beszélnének, nem pedig azért, mert valakivel randiznak.
   Az utolsó kérdésedre válaszolva, aki 10 éve van a szakmában az keményen megdolgozott mindenért, és nem azért hullott minden az ölébe, mert látták egy sztárral vacsorázni. Szerintünk ez nem féltékenység. Egyébként a látszólag gyorsan befutott (nem celeb) modellek felépítésében is rengeteg munka van.

 22. Szticu
  on

  Kedves Clau! Mielőtt hozzászólnál valamihez, nem lenne rossz ha előtte tájékozódnál arról amihez hozzá szólsz. Kelly Robrach 2013-14 körül kezdett el modellkedni, és írták róla hogy 2 hónapnyi modellkedés után kapott ajánlatot a Sport Illustreted-től, és 24 évesen szerződtette az IMG.
  (előtte egyetemen tanult, meg szerepelt néhány filmben, sorozatban). De inkább az Atractive-os szakértők válaszára lennék kíváncsi, ha nem haragszol! 😉

 23. candy
  on

  Kedves attractive!
  En irtam nektek par honapja es ti azt valaszoltatok hogy nem ilyen karaktert kerestek pedig a mereteim teljesen jok( 178cm 79-58-82, hosszu barna haj, vastag ajkak, zold szem) nem ertem pontosan hogy ez alatt hogy nem az en karatkerem keresitek mit ertetek?

  • Cosmopolitan.hu
   on

   Kedves Candy! Az, hogy nem a te karakteredet keressük, valószínűleg az arckarakteredre vonatkozott. Az is lehet, hogy a korod, vagy a testarányod nem volt megfelelő, igyekszünk mindenkinek udvariasan és kedvesen válaszolni.

 24. Tina
  on

  Sziasztok!
  Karakteres arcok alatt mit lehet erteni?
  Milyen lenne az ugymond idealis?

  • Cosmopolitan.hu
   on

   Kedves Tina! A karakteres arc alatt nem az átlag értelemben vett hétköznapi szépséget értjük, amit mindenhol megtalálsz. Sokkal egyedibb arcokat keresünk, mégis olyat, amin harmóniában vannak az adott vonások. Nagyon szeretjük a gyönyörű arccsontozatot, a dús ajkakat és az sem probléma, ha valakinek eláll a füle. Nagyon sok topmodellt tudnánk felsorolni, de ha felmész az oldalunkra (attractive.hu) akkor ki fog derülni, hogy pontosan milyenek az elvárásaink.

 25. Gina
  on

  Kedves Attractive!
  Rengeteget olvasok mostanában a modellkedésről és nagyon sok minden eltér a különböző ügynökségeknél. Én arra lennék a legfőképpen kíváncsi, hogy egy modellnek tökéletesnek kell lennie az arcának? (pl. pattanás, szeplő)

  • Cosmopolitan.hu
   on

   Kedves Gina! Valóban minden ügynökség más arckaraktert keres, de az biztos, hogy mindenki egyetért abban, hogy a szeplő nem számít tökéletlenségnek, sőt. A pattanás viszont már problémásabb, de egy profi menedzsment hamar orvosolni tudja megbízható mesterkozmetikusával, esetleg bőrgyógyásszal, ha nagyobb a probléma.

 26. Adri
  on

  Szia! Plus size modellnek, 30 évesen 170 cm-rel melyik ügynökségnél érdemes jelentkezni?

  • Cosmopolitan.hu
   on

   Kedves Adri! Itthon a Plus Size Model Agency Budapest foglalkozik plus size modellekkel, de náluk is van kor és magassághatár.

 27. on

  Tisztelt Hölgyem/Uram, Kedves Válaszadó!
  Először is elnézést szeretnék kérni az esetleges nem ide illő (talán bunkó) stílusomért.
  Gondolom nem meglepetés, de modellkedni szeretnék. 17 éves vagyok és egyenlőre még csak felül van fogszabályzóm. Méreteim a következők:86-64-80. Viszont a legnagyobb bánatom azaz, hogy csak 160 cm vagyok…tudom ez nagyon messze áll a minimumtól.Nem kifutó modell szeretnék lenni hanem divatmagazinoknak szeretnék modellkedni….Imádom a divatot és a csillogást. Nem tudom, hogy tehetséges vagyok-e vagy sem, viszont igazságtalanságnak tartom, hogy a velem egy cipőben járó tehetséges jó képességű embereket miért nem alkalmaznak…tudom a magas,hosszú,vékony lábú modellek néznek ki jól,de én azt vallom, hogy bárkit meglehet úgy fotózni mintha legalább 170 vagy talán magasabb lenne meg hát ott van még a Photoshop. http://www.femina.hu/szepseg/modellek_retus_nelkul . Ott van Amanda Seyfried 160 cm. Az igaz, hogy befutott színész ,de mellette ha olyan van modellkedik is és jé nem mondják neki, hogy túl alacsony van AMANDA! Drew Barrymore 163 cm ugyanabban a cipőben jár mint Amanda..az tény, hogy szerintem tehetségesek is benne.

  Üdvözlettel:
  Egy lány akinek álma, hogy modell legyen.

  • Cosmopolitan.hu
   on

   Kedves Alexandra! Amikor egy befutott színész modellkedik, az teljesen más, mint mikor te 17 évesen kikerülsz Magyarországról kezdőként a nagyvilágba. Azt is érdemes tudni, hogy a modellkedés nem csak divatból és csillogásból áll, sőt, ez egy nagyon kemény munka. Azt pedig nem igazán értjük hogyan gondolod, hogy 160 cm-ből nekiáll bármelyik fotós 178-at csinálni. Sajnos el kell fogadni, hogy nem mindenki alkalmas a modellkedésre, sokszor még azok sem, akiknek ideális a magassága.

 28. Anna
  on

  Ha 13 évesen kb. 165 cm vagyok, az mennyire számít jónak?

 29. on

  Tisztelt válaszadó,nekem az lenne a kèrdèsem hogy problèmát jelent-e az hogy festett hajam van ? Gondot okozhat abban,hogy ne vennènek be?

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?