Fotózás forróságban és fagyban

Forrás: Modellügynökség | 2014 december 30.

Lehet, hogy nem is gondolnád, de a gyönyörűen megkomponált divatanyagok néha pont a bemutatott ruhákkal ellentétes évszakban készülnek! Ha belegondolsz, a tavaszi kollekciókat is télen mutatják be, úgyhogy mindenképpen előre kell terveznie minden szerkesztőnek. Például van, hogy bikinikampányt mínuszokban, de olyan is, hogy bundákat kánikulában fotóznak. Még egy indok, amiért elhessegethetjük a tévhitet, miszerint a modellek munkája a legkönnyebb a világon, ugyanis ezek a helyzetek aztán kőkemény profizmust igényelnek! Most az Attractive modelljei mesélnek neked arról, hogy miként élik meg a divatvilág ilyesfajta hóbortjait!

modellügynökség-fotózás-trend-divat-cosmopolitan

Sara: „Az egyik legnehezebb dolog szerintem a téli ruhák nyári befotózása kint: izzadás, szédelgés, napon nyitva tartani a szemet és nem szenvedős arcot vágni és nagyon, de tényleg nagyon türelmesnek lenni. Szingapúrban, ahol ugye nagyon meleg van és magas a páratartalom, volt egy divatanyagom a L’Officiel magazinnak. Egy európai embernek az első 1-2 hét igen megterhelő ott, főleg kabátban és napsütésben! Szerencsére natural make-up volt, szóval nem volt különösebb probléma, ha leizzadtam a sminket.

modellügynökség-fotózás-trend-divat-cosmopolitan

Életem első külföldi fotózása pedig egy elhagyatott, milánói épületegyüttesben volt, ami a ’70-es években épült. Az egyik képen messziről fotóztak, és nekem a nap alatt kellett sétálást imitálnom egy nagyon kényelmetlen magassarkúban és téli szőrme-ujjú kabátban. Itt se volt egy felhő sem az égen. Nagyon izzadtam, már szédelegtem és alig bírtam koncentrálni. Azonban végigcsináltam, és az egyik kedvenc képemet tudhatom magam mögött!

modellügynökség-fotózás-trend-divat-cosmopolitan

Első tokiói utamon kaptam egy tavasz-nyári katalógust, amit az óceán partjánál fotóztunk januárban. Borzasztó hideg volt, de nagyon odafigyeltek ránk, ahogy Japánban szokás. Vittek melegítőt a helyszínre, és azt fújták ránk, illetve amint vége lett egy képnek, rögtön hozták  a nagy kabátokat. Ezekben melegítő tasak volt, ami Ázsiából származik és több órán keresztül melegít. Van ragasztós változata is, szóval ha olyan a ruha, akkor akár a derekunkra is felragaszthatjuk. Ezen az utamon még elmentünk az óceánpartra is egy villába, aminek a teraszáról jó időben lehetett látni a Fudzsit. Január volt és az új Alexander Wang ruhákat fotóztuk be egy újságnak. Nagyon fáztam, hideg volt és fújt a szél, a ruhák meg nem épp erre voltak tervezve, de azóta használom a képeket büszkén, akármerre megyek!”

Polly: „Szerintem a legcsavarosabb az volt, amikor innen a januári hidegből az afrikai 40 fokba reptettek 2013-ban! Bár nyári ruhák voltak, sok dzseki és hosszúnadrág is volt természetesen, és elég jellegzetes fotók születtek az óceánparton. 5 napot tölthettem el a csodás Tanzániában, Zanzibáron, ahol egy svéd lánnyal voltam. Egyébként  ez volt a második kampányom a török Twist márkának.”

modellügynökség-fotózás-trend-divat-cosmopolitan

 

Henriett: „Kínában voltam éppen télen, és megkaptam egy pekingi munkát. Ott még hidegebb volt, mint abban a városban, ahol megszálltam és ahol a legtöbbet dolgoztam. Emlékszem, egy hatalmas raktárépületben fotóztunk. Mindenki nagykabátban, sálban, sapkában volt bent, ugyanis nem volt fűtés… Nem viccelek, volt, hogy jeges volt a padló! Volt még bent egy kisebb bódé, ahol melegítő segítette a helyzetet, de ott zajlott a haj, a smink és az ebédszünet is. A munka 80%-át a hideg setben töltöttem. A fotózás pedig: fürdőruha!

modellügynökség-fotózás-trend-divat-cosmopolitan

A set vízi világot ábrázolt, igazi homokon álltunk és pózoltunk, ami igen nedves és szintén hideg volt. Gyorsan egy kis melegítő mellett öltöztünk át, aztán vissza a kamera elé. Életemben nem fáztam annyira még fotózáson… De mosoly fel, elvégre nem akarod megnehezíteni és hosszabbítani a munkát. Minél gyorsabb és profibb vagy, annál hamarabb végzel és visszabújhatsz a meleg kabátodba!”

Bori: „A legemlékezetesebb az volt, amikor egy nyári anyagot fotóztunk, de már nem tudom, hogy pontosan melyik hónapban. A fotózás Budapesten volt a Lánchíd környékén, és ráadásul nagyon hosszúra is sikeredett. A végén már annyira fájt a hideg, hogy a sírás küszöbén voltam. Ennek ellenére a képek szuperjük lettek, és fél évre rá újra dolgoztam a csapattal. A stylist azt mondta, hogy azért, mert én olyan jól bírom a hideget! Na, gondoltam marha jó, megint odafagyok a kamera elé. Akkor is nagyon hideg volt, de felkészültek és pokrócot, meleg zoknikat adtak, hogy sikerüljön felmelegednem! Sokkal jobban is éreztem magam, és a hideg se fájt annyira.

modellügynökség-fotózás-trend-divat-cosmopolitan

Aztán volt, amikor a Cosmopolitannek fotóztunk Ausztriában a hegyekben… Kaprunba mentünk, és hát ott se volt meleg kint a hóban!

modellügynökség-fotózás-trend-divat-cosmopolitan

Volt egy fotózásom Párizsban is, ami ugyan nem kint volt, de jakuzziban fotóztunk egy fürdőszoba-bemutatóteremben. A jacuzzi tökéletesen működött, de meleg víz nem folyt belőle, így hideg vízben kellett áznom egész nap. Néha melegítettek vizet és beleöntötték a kádba, de nem segített sokat. Szerintem a szám még soha életemben nem volt olyan lila! Viszont azok a képek is nagyon jól sikerültek és a kedvenceim közé tartoznak!”

Heny: „Tavaly télen volt egy fotózásom a jégpályán, és mikor Peti mondta, hogy ott fogunk fotózni azt hittem, hogy téli ruhákban leszek. De amikor odaértem csak annyit mondtam magamban: Most csak viccelsz? Nagyon hideg volt, ráadásul még a szél is fújt… de a fotók nagyon jók lettek!”

modellügynökség-fotózás-trend-divat-cosmopolitan

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?