„Így lettem modell” – Lussy beszámolója

Forrás: Modellügynökség | 2014 november 18.

Már régóta érdekelt a modellkedés világa, így rákerestem a Budapesten lévő modellügynökségekre. Az elsők között találtam rá az Attractive weboldalára, és nagyon tetszett, hogy már az első pillanattól kezdve segítőkészek voltak. A jelentkezés egyszerű volt, mert Orsiék pontosan leírtak az egyik rovatban minden fontos tudnivalót, hogy milyen képeket küldjek, és, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelni ahhoz, hogy modell lehessek. A jelentkezésem után egy személyes találkozót beszéltünk meg, ahol lemérték a méreteimet, polaroidokat csináltak rólam és elbeszélgettek velem. Nagyon kedvesek és közvetlenek voltak, és elmondták ennek a szakmának minden előnyét és nehézségét is.

Ezek után a nyár folyamán fotózásokon vettem részt. Az első Halász Jácinttal volt, akivel nagyon jóban lettem, és a mai napig beszélő viszonyban vagyunk. A fotózás témája Vass Krisztina, feltörekvő divattervező diplomamunkája volt. A sminkemet Nyírő Fruzsina készítette, a fodrász pedig Krasznár Zsolt volt. Kicsit izgultam a fotózás elején, de a vidám hangulatnak köszönhetően hamar feloldódtam. Jól éreztem magam, de a nap végére eléggé el is fáradtam. Másnap Jácint el is küldte a képeket, amik nagyon tetszettek!

Az első tesztfotózásomon pedig Mihály Zoli fotózott. A sminkes Galambos Eszter volt, a fodrász Telenkó Ábel, a stylist pedig a bookerem, Frák Péter. A fotózáson négy különféle koncepció volt. Mind a négy nagyon különbözött egymástól. Egy letisztult beautyval kezdtünk, majd egy sportos dresszben kellett pózolnom, utána egy elegáns ruhában voltam, utolsónak pedig a híres brit sorozatból, a Skinsből, az Effyhez hasonló „vad” lány bőrébe kellett belebújnom. Nem volt egyszerű feladat, nehéz volt mindig más arcomat mutatni, de később a végeredményt látva, szerintem egészen jól sikerült.

Örülök, hogy az Attractive mellet döntöttem, és nem csaltak a megérzéseim, amikor még az ügynökségek között válogattam. Mindig mindenki segítőkész, akármilyen problémám van. Ha kérdésem merül fel, nem félek megkérdezni, bármikor kérhetek segítséget bármivel kapcsolatban. A castingok alkalmával a nálunk lévő lányok mind kedvesek és közvetlenek voltak, tudtam velük beszélgetni eddigi tapasztalataikról, vagy hétköznapi dolgokról is. A fotózásokon  is sok megerősítést kaptam arról, hogy jól döntöttem, hogy az Attractive-hoz jelentkeztem.

A nyár folyamán még sok tesztfotózásom volt, amiket szintén nagyon élveztem. Most alig várom az iskola végét, hogy elmehessek az első utamra is!

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?