Pózleckék egy profitól

Forrás: Modellügynökség | 2014 november 15.

Attractive hagyomány, hogy külföldön sikeres, befutott modelljeink ellátogatnak irodánkba nem csupán élménybeszámolókat, hanem tanító előadásokat is tartani. Legyen szó egészséges életmódról, kifutós járásról vagy jelen esetben a pózolásról.

Tanárnénink ezúttal a Hongkongban élő Bori volt, aki újságírói diplomájának utolsó lépéseiért ugrott haza. És ha már itthon volt, a korábbi Adidas és Puma mellett tovább bővítette reklámfilmjei listáját is, ahogy szokta! Bori tapasztalatait csapatunk legújabb tagjaival osztotta meg, szóval az iskolapadban most Jenny, Lussy, Marilyn, Sirah, Tina és Vivienne ült. 10 éve modellkedő szépségünk első útjai Ázsiába vezettek, de Párizsban, Milánóban és Athénban is rengeteg időt töltött el. Így kezdődött a beszélgetés:

„Ázsia azért jó a kezdő modelleknek, mert ott nagyon sok bemutató és ékszeres fotózás van, amik lehetőséget adnak felkészülni Európára. Sokkal nyugisabb hely, hiszen amíg például Japánban minden castingra kocsival visznek, Milánóban már egyedül kell helytállnod. Ráadásul Európában akár 250 lány is várakozhat veled a hosszú órákig elhúzódó válogatásokon, és itt is ugyanúgy 30 másodperc alatt kell meggyőznöd a megrendelőket. Párizsra jellemző az úgynevezett go&see is, ahova az ügynökség küld egyedüli modellként a kliensekhez. Én már jártam például a Dior és a Versace divatháznál is, és bizony sokszor tudomást sem vesznek a modellekről. Ezt sosem szabad magunkra venni! Fontos a pozitív hozzáállás és hogy ne lássák rajtad, ha izgulsz. A pózoktól sem szabad félni! Azt is jó tudni, hogy mivel óriási a verseny, egy modellnek nem elég csupán szépnek lennie! Ha nincs meg benned a szakmához szükséges alázat, fegyelem és szorgalom, vagyis az a bizonyos plusz, könnyen elfelejtik a szép arcodat.”

A kezdő lányok persze kérdéseket is feltehettek, később pedig közösen gyakorolták a pózokat. Először a beauty részt vették át, ahol a legfontosabb a kéz és az ujjak kecses tartásának gyakorlása. Peti elkezdte fotózni Borit, így legújabb modelljeink egyből látták, hogy miről is van szó. Tanárnénink rövidesen átvette az irányítást és fényképezve irányította a kezdők mozdulatait. Együtt átnézték a képeket, így mindenki látta, hogy mi az, amin még dolgozni kell.

Áttértünk az egész alakos képekre is. A feladat: tanulj meg bármilyen tárggyal könnyedén pózolni! Legyen az magazin, ventilátor, vagy irodai szék. Újoncaink először kicsit megszeppenve álltak neki, de nézd csak, hogy belejöttek!

Közben befutott bomba alakú olimpikon modell anyukánk, Éva is, aki bemutatta, hogyan is kell bikiniben pózolni a kamerának.

Végül közösen megnézték az Attractive egyedi casting videóit is, ami előbb- utóbb rájuk is vár majd!

 

A hat lány óriási mosollyal és rengeteg tapasztalattal távozott, na meg persze házi feladattal is! Már alig várjuk a következő tanító napot! Kövesd a blogot és azt is megtudhatod, hogyan alakul modell palántáink karriere! Nem is olyan egyszerű belecsöppenni a divatvilágba, ugye?

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?