5 tévhit a modellszakmáról

Forrás: Modellügynökség | 2014 november 2.

Sok pletyka kering a modellkedésről, tisztázzuk őket szépen sorban:

1.  A jelentkezéshez portfóliót kell bemutatni.

Pont az ellenkezőjét várjuk. A lehető legtermészetesebb formájában kell látnunk minden jelentkezőt (pl. szedetlen szemöldökkel) ahhoz, hogy el tudjuk dönteni, alkalmas-e erre a pályára. Az erős smink és a retusálás nem segít, inkább hátráltat! Attól, aki a „portfólióért” egyből benyújtja a számlát, azonnal menekülj!

2.  Elég szépnek születni.

Hiába születik valaki csodás genetikával, nem lesz szupermodell egy csettintésre, bizony fejben is ott kell lenni. Elég rögös az út ahhoz, hogy valaki híres lehessen és ehhez a szépségnél is fontosabb belső tulajdonságok kellenek: megfelelő felfogás, akaraterő, kitartás, alázat és elengedhetetlen a sugárzó személyiség is. Ideje elhinni, hogy a tervezők nem egy üres vállfát keresnek!

3.  Minél nagyobb a mell, annál nagyobb a siker.

Legtöbbször a ruhák miatt a nagy cicik inkább hátránynak számítanak. Vannak persze kivételek, pl. Lara Stone aki óriási kebleivel lett szupermodell, de ebben a szakmában a csípő mérete és a magasság fontos, nem a cicik. Azt persze mondanunk sem kell, hogy a szilikon tiltólistás!

4.  A világ legkönnyebb munkája modellnek lenni.

Ugyanúgy meg kell küzdenie a lányoknak önmagukkal és versenytársaikkal, mint bármelyik munkahelyen ahhoz, hogy megkapják az áhított melót. Neked se esik csak úgy a siker az öledbe, nem igaz? Sokan azt hiszik, hogy egyszerűen kiállnak a kamera elé vagy a kifutóra, fordulnak kettőt és kész. Ez ennél sokkal bonyolultabb! Akarat és kitartás nélkül senki nem jutna sehova. Amit te látsz a képeken, az általában több év kemény munkájának eredménye. Ahhoz, hogy pl. ne kelljen válogatásokra járnia egy modellnek, olyan szintre kell eljutnia, hogy a világon mindenhol ismerjék a nevét, ez pedig rengeteg áldozattal és munkával jár.

5.  A modellek sosem esznek.

Ez talán a legbosszantóbb tévhit, amivel sajnos gyakran találkozunk. Tudnod kell, hogy modelljeinket sosem koplaltatjuk és tesszük ki szélsőséges diétáknak. Az, hogy valaki egészségesen eszik és rendszeresen mozog, NEM egyenlő azzal, hogy éhezik! Ezt láthattad már például Barabás Henriett étrendjéből is. A modelleknek állandóan energikusnak kell lenniük, és ehhez fontos teljes értékű életet élni, minden olyan káros dolog nélkül, ami ebben hátráltat!

Neked van olyan kérdésed, kételyed a modellkedéssel kapcsolatban, amire még sosem kaptál választ? Várjuk a kommenteket!

Címkék:
 1. Sophie Thorne
  on

  Hány cm magasnak kell lennie egy lánynak, hogy modell lehessen?

  • birtab
   on

   Kedves Sophie! 177-180 cm a legideálisabb magasság egy modell esetében. Az Attractive legalsó magassághatára 172, a legfelső pedig 182 cm. Persze ezek kortól és arányoktól is függnek sokszor, de csontméréssel például kideríthető a várható végleges magasságod.

 2. Klau
  on

  Az baj ha egy centivel nagyobb a csipőm 13 éves vagyok 172 centi

  • birtab
   on

   Kedves Klau! A megadott méretek mindig a már modellkedő lányok elvárásaira vonatkoznak. A jelentkezők ezzel ellentétben teljesen kezdők, akiknek mi adunk majd útmutatást. Egy centi pedig aztán tényleg nem a világ vége, várjuk jelentkezésedet!

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?