Így lehet neked is tökéletes mosolyod

Forrás: Modellügynökség | 2014 október 18.

Dr. Bukna Ildikó sokáig az Attractive csapatát erősítette modellként, ma pedig már boldog anyukaként varázsolja széppé a lányok mosolyát! Amellett, hogy kiváló szakember, az esztétikai szempontokkal is tökéletesen tisztában van, ezért ő a mi fogtündérünk! Pollynk éjszakai fogszabija nemrég készült el, ezért ellátogattunk a rendelőjébe, dokinőnk pedig eloszlatja minden kételyedet a fogszabályzásról: 

„Öt éve dolgozom fogorvosként magánrendelőmben. 16 évesen rakták fel a fogszabályzómat és annyira megtetszett a folyamat, hogy már akkor eldöntöttem, mi leszek, ha nagy leszek. Imádom, hogy amellett, hogy kreatív munkám van, mindig más esetekkel és emberekkel van dolgom. Nagyon jó érzés szépnek, boldognak és mosolygósnak látni a pácienseket! Ma már arra is van lehetőség, hogy a kisebb-nagyobb eltéréseket viszonylag rövid idő alatt rendezzük, de egyéni beállítás is létezik. Ha valaki mondjuk Kristen Stewart fogsorát szeretné, az is megoldható! Arckaraktereket nézve is tudom, hogy kinek mi áll jól, például egy kerek archoz telt mosoly, vékony karaktereshez pedig inkább hosszabb fogak mutatnak! Most éppen Polly új éjszakai fogszabályzóját igazítom, amit kb. havonta ellenőrizni fogok. Ezt egy konzultáció, röntgen és lenyomatvétel előzte meg.

„Szeretnék gyorsan eloszlatni pár tévhitet a témával kapcsolatban:

– 3-4 év helyett ma már átlagban 1-1,5 év alatt rendeződhetnek a fogak a gyorsan fejlődő technikának köszönhetően.

– Sokan félnek, hogy a  fém elcsúfítja a szájukat, pedig már léteznek porcelán vagy átlátszó tapaszos, esztétikus fogszabik! Olyan is van, amit a fogak belsejére teszek fel és senki nem veszi észre.

– A fájdalom sokakat elijeszt, pedig a fogszabi inkább fura érzéssel jár a rostok átrendeződése miatt, de azért nincs szükséged fájdalomcsillapítóra!

– Olyanokat is mondanak, hogy a fogszabi alatt romlanak a fogak. Ez nem lehetséges, mivel ragasztóval rögzítjük, amit a levételkor fájdalommentesen leoldunk, és már kész is!”

„Végül pár tipp a gyönyörű fogakért:

– A lányok gyorsabban váltják a fogukat, ezért az utolsó tejfogak kiesése után 13-14 éves kortól érdemes elmenni egy konzultációra és panoráma röntgent készíttetni, hogy minden rendben van-e, már csak a megfelelő harapás miatt is Ott minden kiderül!

– Nagyon fontos, hogy rendszeresen és nagyon alaposan moss fogat, és nem csak a fogszabi miatt!

– Akik félnek a fogorvostól, azokkal kis lépésekben kell haladni, pici beavatkozásokkal kezdeni, de az is sokat segít, ha közben folyamatosan mondom, hogy mi történik. A fájdalomtól félőseknek van egy külön epres lidokainkrémem, aminek az illata is nagyon finom! Válassz olyan orvost, aki ezekre az apró részletekre is odafigyel!

– Nagyon vigyázz a fogaidra, mert életed során csak egy fogváltás történik!”

Címkék:

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?