Hogyan lehet belőled is modell? 1. rész – A jelentkezés

Forrás: Modellügynökség | 2014 október 13.

Régóta álmodozol a divatvilágról, de az a típus vagy, aki otthon ül és arra vár, hogy felfedezzék? Ismerőseid biztatnak, hogy a modellek közt van a helyed? Pár kattintással tehetsz is egy lépést azért, hogy sikeres legyél!

Mindössze annyit kell tenned, hogy honlapunkon a ’Become A Model’ fül alatt kitöltöd jelentkezési lapunkat adataiddal és képeiddel, utána pedig rákattintasz a send gombra!

És egy kicsit részletesebben a méretekről:

– Fontos, hogy minél pontosabban add meg nevedet, telefonszámodat és e-mail címedet. Ezek azért kellenek, hogy elérhető legyél, ha behívunk egy személyes találkozóra.

– A következő lépés a méreteid megadása, pontosabban a mell, derék és csípő adataid. Legjobb, ha megkéred anyukádat vagy a legjobb barátnődet, hogy segítsen egy centivel lemérni téged, hiszen így pontosabb számokat kaphatsz. A mellméret megadásához engedd ki mellkasodból a levegőt és húzd ki magad, hogy a hátad egyenes legyen, a mérőszalag pedig pont a mell közepén haladjon át. A derék lemérése a törzsed legkeskenyebb pontján történjen. A legfontosabb és legnehezebben mérhető adatok: csípő és magasság. Próbáld mindkettőt a lehető legpontosabban megadni. A csípőméréshez zárd össze a lábaidat, állj egyenesen, engedd el izmaidat. A csípőd legszélesebb pontján kell körbefuttatni a centit, úgy, hogy a fenekeden menjen át, ne pedig ferdén alatta. A magasságméréshez mezítláb állj háttal egy ajtófélfának úgy, hogy a feneked, a lapockád és a fejed érintkezzen vele, az arcod pedig egyenesen előre nézzen. A segítőd tegyen a fejed tetejére egy könyvet, a testedre merőlegesen. Ezután a centivel mérjétek meg a könyv alsó szélének távolságát a padlótól, ez lesz a magasságod.

– Ha sportolsz és vannak már csontmérési adataid, azokat is add meg! Ez igen hasznos infó, mert ebből megtudjuk, hogy várhatóan milyen magas lehetsz később.

– Nincs értelme csalni, mert az esetleges személyes találkozáskor úgyis minden kiderül!

Tippek a képek feltöltéséhez: 

– Három képet tudsz beküldeni, ilyenkor a legjobb, ha lemosod a sminked! Lehetőleg semleges háttér előtt állva, természetes fényben fényképezőgéppel vagy okostelefonnal lődd a képeket!  Ha azt látod, hogy nem engedi elküldeni őket, valószínűleg túl nagy a fájlméret.
Felesleges bármilyen fotós által készített, portfóliónak nevezett anyagot csináltatni a jelentkezéshez, ez mondhatni az ablakon kidobott pénz.

– Az első kép egy copfos portré legyen fejmagasságból fotózva, teljesen szemből, csak természetesen!

– A másodiknál marad ugyanez, csak fordulj teljesen balra vagy jobbra, hogy profilból is lássunk.

– A harmadik képen kétrészes fürdőruciban szeretnénk megnézni kibontott hajjal és magassarkúban, ahogy egyenes testtartással, a kamerába nézve felveszed a legkényelmesebb pózodat. Ez azért kell,  hogy lássuk az alakodat, testfelépítésedet. Nekünk annál jobb, minél természetesebben látunk, úgyhogy nem kell különösebben pózolni, nyugodtan vállald fel magad olyannak, amilyen vagy!

Kövesd A Modellügynökség blogot, és hamarosan azt is megtudhatod, milyen a jelentkezés utáni első találkozás!

Címkék:
 1. Szandra
  on

  Sziasztok!

  Nagyon hasznosak voltak a mérési adatokhoz és a fényképek elkészítéséhez adott instrukciók, nagyon tetszettek! 🙂

  Ezen kívül viszont mi más testi adottság szükséges ahhoz, hogy valaki modell lehessen? Például mi az ideális magasság, a modellek többsége minimum 170 de többségük ennél is magasabb, de egy alacsonyabb 160-167 centis lánynak is vannak esélyei, vagy alacsony modellekre nincs annyira kereslet?
  És mi a helyzet a mellekkel meg a popsival? Esetleg itt is él a kevesebb több elve? Na meg az egyéb testi jellemzők, például műtéti hegek?

  Ezeken felül, amit tudnak is magukon csiszolni a lányok, mondjuk a nyelvtudás…melyik nyelvet és milyen szinten kell a leginkább beszélni? Elég megérteni és röviden válaszolni, vagy kötelező a felsőfokú/anyanyelvi szint esetleg néhány helyen ahol mindenki másképp beszél..még a “nagy nyelvi activity” is elfogadott?

  Remélem nem tettem fel sok buta kérdést, de mióta olvasom az oldalt ezek a kérdések csak úgy repkednek az agyamba és sajnos a blog böngészése közben nem találtam rá választ..vagy csak figyelmetlen voltam, de akkor bocsánat :))

  • birtab
   on

   Kedves Szandra! Köszönjük és örülünk, hogy tetszett a bejegyzés.
   Az ideális testmagasság 177-180 cm lenne, a legalsó határ nálunk 172, a legfelső pedig 182. Az alacsonyabb lányok nem alkalmasak kifutóra, ezért sokkal nehezebb boldogulniuk a divat világában.
   A műtéti hegek egyáltalán nem zavaróak és a mellbőség sem mérvadó. Sőt, inkább a kisebb mellű lányokat kedvelik jobban a tervezők. A popsi mérete már annál fontosabb, mert a csípő 90-92 centivel a legideálisabb.
   A legeslegfontosabb nyelv az angol, de nem küldünk el egy jelentkezőt azért, mert nincsen felsőfokú nyelvvizsgája. Kezdetben elég egy társalgási szint, ezért a suliban nagyon oda kell figyelni az angolra is. Idővel különböző castingokon, munkákon és külföldi utakon úgyis rengeteg tudás ragad a lányokra.
   Reméljük tudtunk segíteni! Ha maradtak még megválaszolatlan kérdéseid, szeretettel várjuk őket továbbra is!

 2. Noémi
  on

  Sziasztok!:)
  Nagyon tetszenek a bejegyzéseitek csak van egy két megválaszolatlan kérdésem 😀
  Például, ha egy modell nem éri el a megfelelő magasságot akkor teljesen esélytelen, hogy mondjuk csak olyan területen dolgozzon (pl. Arcmodellkent) ahol a magassága nem szamit? Illetve az életkor mennyire számít? 🙂
  Előre is köszi a válaszotokat 🙂

  • birtab
   on

   Kedves Noémi! Köszönjük, hogy követed a blogot és az érdeklődést is. Olyan, hogy arcmodell nem létezik a divatszakmában. Ha valaki nem éri el a kellő magasságot, sajnos nem tud kifutózni és rengeteg munkától elesik. Persze nagyon ritkán, de vannak kivételek, amik erősítik a szabályt! Az életkor is nagyon fontos, mivel 14-18 éves kor közt a legalkalmasabbak és legfogékonyabbak erre az életstílusra és a munkával járó feladatokra a lányok. Arról nem is beszélve, hogy a betanulás egy hosszú folyamat, amit érdemes időben elkezdeni!

 3. Rita
  on

  Sziasztok!

  Lenne egy kérdésem: van a jelentkezésnek felső korhatára? Vagyis ha valaki például 18-19 évesen kezd érdeklődni a modellkedés iránt, még jelentkezhet igaz? Mert mindenhol 14-15 éves korban felfedezett lányokról olvasok csak 🙁

  Lehet írtátok már valahol csak én nem vettem észre 😀
  Előre is köszönöm a választ! 🙂

  • birtab
   on

   Kedves Rita!
   A 18-19 még belefér, de a felső korhatárt súrolja, ami ügynökségünknél a 20 éves kort jelenti. Azért olvashatsz mindenhol 14-15 éves lányokról, mert a 14-18-as korosztály a legmegfelelőbb és legfogékonyabb a modellkedésre, hiszen hosszú folyamat, mire valakiből igazi modell válik, ezért érdemes minél hamarabb belekezdeni. Ritkán, de van rá példa, hogy valaki 20-21 évesen kezdi el, de ha nagyon potenciális és szívvel-lélekkel akarja, akkor akár műkodhet is. Várjuk jelentkezésedet honlapunkon keresztül!

 4. Rák Anna
  on

  Sziasztok!Az baj ha fiusabb a testalkatom?De 176cm vagyok és a csipö méretem 92,5cm. Előre is köszönöm!:)

  • birtab
   on

   Kedves Anna! Sajnos látatlanban nem tudjuk pontosan, hogy mire gondolsz és a korodat sem, de alapvetően nem számít problémának a fiús testalkat. Azt tanácsoljuk, hogy küldd el fényképes jelentkezésedet a weblapunkon keresztül, hogy egyértelmű választ tudjunk adni!

 5. Szabo Csenge
  on

  sziasztok!
  Ha 167cm vagyok de 15 éves van esélyem hogy bekerüljek vagy hívjanak?

  • birtab
   on

   Kedves Csenge! Mivel a modellkedés nem csak a magasságon és az életkoron múlik, látatlanban sajnos nem tudjuk megmondani, hogy mennyi esélyed van rá. Javasoljuk, hogy küldd el fényképes jelentkezésedet a weblapunkon keresztül, hogy választ tudjunk adni a kérdésedre.

 6. Gréti
  on

  Sziasztok!
  Mennyi idő körülbelül mire visszajeleztek egy jelentkezőnek? És hogyan, e-mailben vagy telefonon?

  • birtab
   on

   Kedves Gréti! Pár napon, de maximum egy héten belül vissza szoktunk jelezni minden jelentkezőnek. Ezt legtöbbször e-mailben tesszük, de gyakran telefonon is, ezért nagyon fontos, hogy pontosan add meg az elérhetőségeidet.

   • Gréti
    on

    Köszönöm a választ!
    Azért kérdeztem, mert miután jelentkeztem háromszor hívott egy 30-as szám, de nem tudtam felvenni, mert külföldön voltunk. Az lehet, hogy ti kerestetek?

    • birtab
     on

     Kedves Gréti! Nem mi kerestünk a 30-as számról, de mihamarabb igyekszünk értesíteni a jelentkezéseddel kapcsolatban.

 7. Anna
  on

  Sziasztok! Tudom, hogy sokszor leirtàtok màr, hogy nincs külön arc modell stb… de remèlem nem haragszotok meg a laikus kèrdèsèrt. Magyon règóta hallgatom barátoktól, ismerősöktől, vagy nèha teljesen idegenektől,hogy milyen jó lennèk fehérnemű modellnek. Tènyleg elèg szerencsès alakom van, jó a bőröm ès a bajam is, viszont egyàntalàn nem vagyok magas. Nèba leszólìtottak “modellügynökök” a strandom, de èn sose vettem komolyan, egyrèszt a magassâgom miatt, màsrèszt kicsit túl szèpnek találtam, hogy valaki aki ténylegesen ezzel foglalkozik, csak úgy odajöjjöm hozzàm… viszont a blogon olvastam,bogy nèha tènyleg így fedeznek fel valakit, viszont a magassàgom miatt mèg mindig bizonytalan vagyok, illetve nem tudom van-e olyan kategória, hogy valaki csak fehérnemű modell? Ès mennyire szàmít a magasság, mennyire az arànyok? Ès van olyan, hogy túl nagy mell? (Az enyèm elèg nagy, de termèszetes) a vàlaszt előre is köszönöm!

  • admin
   on

   Kedves Anna! Valóban, mi és a munkatársaink is szólítunk le modellkedésre alkalmas lányokat az utcán. Viszont mindig utána kell járni, hogy ki teszi meg ezt, mert egyáltalán nem mindegy, sajnos sok a csaló.
   A divatvilágban olyan nincsen, hogy valaki kizárólag fehérnemű modellként dolgozik, legalábbis nekünk nem ez a profilunk, mi nem foglalkozunk ilyenekkel, csakis divatmodellekkel.
   A magasság és a testarányok nagyon sokat számítanak, az Attractive-nál 171 cm az alsó, 182 pedig a felső magassághatár és minél hosszabbak a lábaid, minél nyúlánkabb a testfelépítésed, annál jobb. Persze ez nagyban függ az életkortól és a csontozattól is.
   A mell mérete nem olyan mérvadó, a modelleknek inkább a csípő és derék méretét veszik szigorúan, persze addig, amíg beleférsz a tervezők ruháiba.
   Bár nem írtad meg, hogy pontosan milyen magas vagy, azt tanácsoljuk, hogy küldd el fényképes jelentkezésedet a honlapunkon keresztül, ami alapján konkrét választ tudunk adni arra, hogy alkalmas lennél-e erre a pályára.

 8. Berni
  on

  Kedves Ügynökség!
  Szeretnék modell lenni ,de nem vagyok biztos ,hogy jó lennék-e.
  Hány éves kortól lehet jelentkezni?

  • admin
   on

   Kedves Berni! Az Attractive modellügynökséghez 13 éves kortól lehet jelentkezni. Látatlanban viszont sajnos nem tudjuk megmondani, hogy alkalmas lennél-e modellnek, ezért azt tanácsoljuk, hogy próbáld ki magad és küldd el fényképes jelentkezésedet a weblapunkon keresztül.

 9. Klau
  on

  Sziasztok ha van szilikon fogszabàlyzom de van mit korigàlni a fogaimon akkor mèg esetleg lehetek modell 171 cent ès 50 kìlo

  • admin
   on

   Kedves Klau! Természetesen elkezdheted a modellkedést fogszabályzóval is, sőt szuper, hogy nem később kell majd erről gondoskodni. Külföldre ugyan nem utazhatnál, amíg le nem veszik, de ezt úgyis egy hosszú tanulási folyamat előzné meg. A korodat nem írtad meg, így nem tudjuk megítélni, hogy fogsz-e még nőni, a kilókat pedig egyik modellügynökségen sem mérik, csak a körméreteket. Várjuk fényképes jelentkezésedet a weblapunkon keresztül, ami alapján konkrét választ tudunk adni a kérdésedre.

 10. Júlia
  on

  Sziasztok!

  A jelentkezéssel kapcsolatban lenne egy kérdésem:
  Baj-e, hogyha valaki nem vesz fel magassarkút a fényképhez?

  • admin
   on

   Kedves Júlia! Nem egetverő probléma, mert ilyenkor a testarányaidat és az alakodat fogjuk figyelni. Azt viszont jó tudni, hogy a magassarkútól sokkal szebb lesz a tartásod, sőt az alakod is és megnyújtja a lábaidat – pontosan ezért kérjük erre a jelentkezőket is. Ha nagy gondot okoz a cipő, akkor arra kérünk, hogy a lábad legyen legalább spiccben. Várjuk a jelentkezésedet!

 11. Júlia
  on

  Tegnap beküldtem a jelentkezésemet hozzátok, mert találtam otthon egy magassarkút (barna és fűzős), nagyon örültem neki! 🙂
  Körülbelül mennyi idő, mire visszaírtok?
  Olyankor is írtok, amikor valaki nem alkalmas?

 12. Laura
  on

  Sziasztok! 177cm magas vagyok és 14 éves de van egy stria a combomon. Nagyon kicsi és halvány. Az probléma?

  • admin
   on

   Kedves Laura! Látatlanban nyilván nem tudunk egyértelmű választ adni, de egyáltalán nem kellene, hogy problémát jelentsen. A magasságod viszont tökéletes, úgyhogy szeretettel várjuk fényképes jelentkezésedet a weblapunkon keresztül!

 13. Betti
  on

  Szoktak hozzátok magas, de ducibb lányok jelentkezni?

  • admin
   on

   Kedves Betti! A duci szót nem használnánk, de gyakran előfordul, hogy faragni kell a jelentkezők méretein, sőt olyan is van, hogy valakinek híznia kell. Ezekhez pedig természetesen minden segítséget és támogatást megadunk, ha alkalmasnak találjuk.

 14. Eszter
  on

  Sziasztok! A fogszabályzó mennyiben hátrány? Azt tudom, hogy külföldre nem lehet közvetíteni fogszabályzós lányt, de belföldön is kevesebb a munkalehetőség így? Köszönöm előre!

  • admin
   on

   Kedves Eszter! A fogszabályzós helyzet nagyon sok mindentől függ, például hogy milyen idős vagy, milyen stádiumban van a fogaid állása, mennyire észrevehető maga a fogszabi. Kezdetben nem szokott gondot jelenteni a tesztfotózásokhoz, de valóban nem nagyon szeretnek itthon sem alkalmazni ilyen lányokat. Emiatt viszont nem kell aggódni, mert a modellkedésbe tanulás egyébként is egy hosszú folyamat és ha nem vagy túl idős, megéri várni.

 15. Kenéz Martina
  on

  Sziasztok!
  Szeretnék jelentkezni de nem engedi elküldeni a képeket a kép mérete is megfelel tehát a megengedettnél nem több
  Már másik számítógépről is megpróbáltam és még így sem engedi
  Mit csináljak?
  Válaszotokat előre is köszönöm!!

  • Cosmopolitan.hu
   on

   Kedves Martina! Ha nem a mérettel van a probléma, akkor lehet, hogy a fájl formátumával. Ha sehogy sem megy, akkor az attractive@attractive.hu e-mail címre küldd el nekünk a pontos adataiddal együtt.

 16. Balog Anna
  on

  Sziasztok!
  Ide ha jelentkeztünk mennyi pénzt kell magunkkal vinni a helyszínre? ha azt mondák hogy minket megnéznek?

  • Cosmopolitan.hu
   on

   Kedves Anna! A jelentkezés és az első találkozó sem kerül semmibe. Úgy, ahogyan egy profi modellügynökség nem kér pénzt sem “tanfolyamokért”, sem a “portfólióért”. Semmiképpen se menj el olyan ügynökséghez, ahol pénzt kérnek tőled! Normál esetben ez úgy működik, hogy megelőlegezik neked a kiadásokat és a későbbi modelldíjaidból vonják le majd azt. Nagyon vigyázz a csalókkal és az aláírással!

 17. Bea
  on

  Sziasztok!

  Tudom, hogy sok a modellkedés elkezdésének “idejével” és a kezdő modellek korával kapcsolatos kérdés (itt a kommentek között is volt néhány), de én szeretném egy kicsit más szemszögből megközelíteni ezt a témát, mert kíváncsi vagyok a válaszotokra.
  Azt hiszem még régebben olvastam itt a blogon egyik “új” modelletekről, és azért tettem idézőjelbe az új szót, mert leírtátok, hogy az illető lány elég idősen került hozzátok, mert eddig más, kevésbé professzionális ügynökségeknél járt sajnos, ahol nem volt a karrierje megfelelően építve és alig tudott elszabadulni onnan.
  Az lenne a kérdésem, hogy ebben az esetben, ha mondjuk egy jelentkezőt nem 18-19 éves korában kezdi el érdekelni a modellkedés, hanem eddig átverések áldozata volt, mennyire tolerálható a késői kezdés illetve késői hozzátok kerülés? Ilyenkor körülbelül mikor tud egy lány külföldre indulni?
  Azért kérdezem, mert tudom és ti is írtátok, hogy rengeteg magukat “modellügynökségnek” nevező csoport van akik csúnyán el tudnak bánni a lányokkal. Szóval mi van azokkal akikben meglenne a lehetőség (megfelelő magasság, arányok, személyiség, stb.), csak eddig rossz helyen volt és most mondjuk 20-21 éves?

  • Cosmopolitan.hu
   on

   Kedves Bea! Ebben az esetben természetesen más a helyzet, hiszen rajta kívül álló okok miatt nem tudott modellkedni az illető. Ilyenkor annyit tudunk tenni, hogy minél több tesztfotózást szervezünk neki rengeteg gyorstalpalóval és a kellően erős képekkel elkezdjük ajánlani külföldre. Ezeket persze csak tisztázott szerződésbontás után tehetjük meg és akkor, ha valóban potenciális lányról van szó, aki akar és tud is dolgozni, utazni.

 18. Adél
  on

  Sziasztok!
  A kérdésem az lenne,hogy mennyire kizáró ok a problémás bőr és a karikás szem? 175 cm vagyok és a méreteim is megfelelnek,azonban nagyon pattanásos voltam az utóbbi időben(bár már nem) és egy csomó piros folt és néhány apró heg is maradt az arcomon. Ha tökéletes bőröm lenne,bátran jelentkeznék,de így nem nagyon merek. Köszönöm előre is! 🙂

 19. Bori
  on

  Sziasztok!
  Az a lenne a kérdésem ,hogy a modellkedés elkezdésében mennyire probléma az ,hogy rendezetlenek a fogaim.Egyébként 14 éves vagyok és nagyon szeretnék elkezdeni modellkedni.

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?