Isteni ételek egy modell receptkönyvéből – 3. rész

Forrás: Modellügynökség | 2015 július 22.

Próbáljuk rávenni modelljeinket egészséges ételekkel foglalkozó blogok elindítására, ám amíg a sok munka és utazás miatt ez nem jön létre, szerencsére tudunk külföldről is példálózni. Karlie Kloss amellett, hogy az egyik legkiemelkedőbb alakja az új generációs szupermodelleknek (jelenleg például olyan márkák arca, mint a L’Oréal, Marc Jacobs vagy Versace), a konyhában is igazán otthonosan mozog. Modellként nem csoda, hogy birtokában van rengeteg finom és egészséges receptnek, amiket szerencsére rajongóival is egyre szívesebben oszt meg, hogy senki se gondolja többé azt, hogy a modellek koplalnak. Azt például tudtad, hogy az ő nevéhez főződik a Karlie’s Kookies, ami nem csak egy sima gluténmentes süticsalád? A sütikből befolyt összeggel ugyanis éhező gyermekeket és feltörekvő designereket is támogat. Az egyik legújabb kekszének receptjét is elhoztuk ma neked és még két fogást a szupermodell nagykönyvéből, amik nem csak könnyen elkészíthetőek és isteni finomak, hanem 100%-ban egészségesek is:

Karfiolos, répás, fodros keles kenyér (gluténmentes)

Hozzávalók a kenyérhez:

– 1 fej karfiol lereszelve

– 1 bögre felaprított fodros kel

– 1 bögre felaprított sárgarépa

– 1 tk. só

– 4 ek. kókuszliszt

– 3 gerezd darált fokhagyma

– 2 tk. szárított oregánó

– 5 tojásfehérje

Hozzávalók a feltéthez:

– 1 bögre portobello gomba

– 1 bögre apróra vágott karfiol

– 1 szeletelt, zöld kaliforniai paprika

– 1 szeletelt, piros kaliforniai paprika

– 1 fej lila- vagy vöröshagyma

– 5 szelet avokádó

– erős paprika pehely és hummusz ízlés szerint

Így készítsd el:

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, közben egy tálban keverd össze a karfiolt, a sárgarépát és a fodros kelt, majd sózd meg. Miután 15 percig hagytad állni, nyomkodd ki a zöldségkeverékből a felesleges vizet, és add hozzá a kókuszlisztet, a tojásokat és az oregánót. Akkor fog tésztává összeállni, ha elkezded kézzel összegyúrni. A nyers masszát rakd rá egy nagyobb sütőpapírra, majd a tetejére is vágj egy ugyanakkora papírdarabot, így könnyebb lesz majd kinyújtani. Karlie szerint a tökéletes vastagság fél hüvelykujjnyi lesz. Sütőpapírokkal együtt tedd be a tésztát a sütő középső részére, és süsd kb. 20 percen keresztül. Ha letelt a 20 perc, pakold rá a feltéteket és rakd vissza a sütőbe további 5-8 percre. Frissen a legfinomabb!

Vega curry

A hozzávalókat és az elkészítést is pontosan le tudod követni ebből a videóból, melyben Karlie egyik legjobb barátnője, Jourdan Dunn főzőműsorába ugrott be egy szuper recepttel:

[youtube ejfFYAujTeg nolink]

Kókuszos Karlie Kookie

Hozzávalók 12 darabhoz:

– 1 ¾ bögre mandulaliszt

– fél bögre gluténmentes lisztkeverék

– fél tk. sütőpor

– fél tk. kukoricakeményítő

– 1 tk. só

– fél tk. fahéj

– fél bögre kókuszreszelék

– fél bögre pekándió (pirított, apróra vágva)

– 1 ½ bögre kiváló minőségű juharszirup

– fél tk. vanília kivonat

-1 tk. juharfa kivonat

Így készítsd el:

Melegítsd elő a sütőt 160 fokra, és tegyél sütőpapírt egy lapos tálcára. Az első 8 összetevőt össze kell keverni mixerrel alacsony fokozaton, közben egy külön tálban a juharszirupot a vanília és juhar kivonattal. Lassan adagold hozzá a nedves összetevőket a szárazakhoz, és addig keverd tovább, amíg el nem elegyedik teljesen.  A nyers tésztából formálj 12 golyócskát, lapítsd el őket a sütőpapíron, és rakd be az egészet legalább egy órára a hűtőbe. Kb. 18 percig kell sütni a tésztát, de látni fogod, mikor kezd aranybarna lenni. Hagyd szobahőmérsékletűre hűlni a sütiket, ha nagyon sietsz a felszolgálással, akár a hűtőbe is beteheted őket kicsit.

Jó étvágyat kívánunk Karlie nevében is!

Blogleírás

A modellügynökség - www.cosmopolitan.hu kiemelt blogja "Hogy készül egy divatanyag? Milyen érzés végigvonulni New York, Párizs, Milánó kifutóin?